Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΦΤΩΧΟΤΕΡΗ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΙΔΕΡΗ

ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΙΔΕΡΗ

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

sideris

 

Του Δημήτρη Γ. Σουλτογιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—`Εφυγε από την ζωή σε ηλικία 77 ετών η Ιδρυτής και Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ, Νίκη Σιδέρη. Η είδηση του θανάτου της ξεχωριστής αυτής γυναίκας που μόνη της έγνοια ήταν πάντοτε η προσφορά πρός τον συνάνθρωπο συγκλόνισε ολόκληρη την ομογένεια και όλους όσους την γνώριζαν προσωπικά.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η Νίκη Σιδέρη άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ενώ επέστρεφε στην Νέα Υόρκη από την Ελλάδα που τόσο αγαπούσε. Τρείς περίπου ώρες πρίν η πτήση 133 των Αερογραμμών Δέλτα προσγειώνονταν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κέννεντι, η Νίκη Σιδέρη αισθάνθηκε αδιαθεσία. Αμέσως τα μέλη του πληρώματος ενημέρωσαν τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, ενώ εντοπίστηκαν άμεσα και τρείς γιατροί ανάμεσα στους επιβάτες οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να την κρατήσουν στη ζωή.

Εκατοντάδες ομογενείς προσήλθαν στην Μητρόπολη της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν για να προσκυνήσουν τη σορό της εκλειπούσας τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου ενώ την επομένη συγκινημένοι συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη τους Νίκη. 
Με σπαραγμό ψυχής και μη θέλοντας να πιστέψει τα όσα άκουσε στο επείγον τηλεφώνημα που δέχθηκε το απόγευμα εκείνης της Τετάρτης, η συνεργάτιδά της Σπυριδούλα Κατέχη ξεκίνησε για το αεροδρόμιο JFK, όπου ειδοποιήθηκε ο ιατροδικαστής, έγινε η αναγνώριση της σορού και ενημερώθηκε αμέσως και ο πρόεδρος του Ronald McDonald House.«Δεν πρόλαβα καν να της πω αντίο», έλεγε απαρηγόρητη η κ. Κατέχη, βοηθός της Νίκης Σιδέρη στο Ελληνικό Τμήμα του RMDH τα τελευταία εννιά χρόνια. «Ηταν για μένα οικογένεια, μάνα, φίλη, αδελφή, ο μέντοράς μου, τα πάντα», πρόσθεσε, μη μπορώντας να ξεπεράσει το αρχικό σοκ. Μιλούσαν καθημερινά, αρκετές φορές, στο τηλέφωνο όσο ήταν στην Ελλάδα, όπως μίλησαν και πριν το μοιραίο ταξίδι, λέγοντας πως θα συναντηθούν και πάλι στη Νέα Υόρκη. Ηδη είχαν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το ετήσιο χριστουγεννιάτικο πάρτυ που προσφέρει μεγάλη βοήθεια στο Ελληνικό Τμήμα. «”Εφυγε” από κοντά μας ενώ ήταν ψηλά, πιο κοντά στον ουρανό», είπε η κ. Κατέχη, προσθέτοντας ότι «πάντοτε της άρεσε η φιλανθρωπία και ποτέ δεν είχε αρνηθεί βοήθεια σε άνθρωπο».«Η Νίκη Σιδέρη αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό όχι μόνο για την κοινωνία της Ομογένειας της Αμερικής αλλά και για την Ελλάδα», δήλωσε στη Hellenic News of America η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Πρέσβυς Αγη Μπαλτά. «Εργάστηκε πάνω από 30 χρόνια αδιάλλειπτα και με αυτοθυσία για να απαλύνει τον πόνο και να δώσει χαρά στα πρόσωπα των οικογενειών που είχαν χτυπηθεί με το μεγαλύτερο πλήγμα που μπορεί μια οικογένεια να αντιμετωπίσει, δηλαδή να βλέπει παιδί άρρωστο από ασθένεια, χωρίς πολλές φορές γιατρειά, αλλά δεν αφιερώθηκε μόνο σ’ αυτά τα παιδιά. Αφιερώθηκε και όπου αλλού υπήρχε η ανάγκη της και η φροντίδα της και όλα αυτά τα έκανε στο όνομα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας»«Η ελληνοαμερικανική κοινότητα έχασε τη Σιδηρά Κυρία του, το άτομο που στάθηκε στο πλάι χιλιάδων οικογενειών από την Ελλάδα και τη Κύπρο, το άτομο που προσέφερε ανιδιοτελώς και απλόχερα τη βοήθειά του σε μικρούς και μεγάλους, τη φιλάνθρωπο που βίωνε μαζί με τις παθούσες οικογένειες το Γολγοθά τους», δήλωσε η Γενική Πρόξενος της Κύπρου, Κούλα Σοφιανού και πρόσθεσε: «Η αφοσίωσή της στους συνανθρώπους της και ιδιαίτερα στα παιδιά που έπασχαν από την επάρατη νόσο είναι συγκινητική και αξιοθαύμαστη».
 
«Η θλίψη μας τόσο εδώ όσο και στην Κύπρο είναι απέραντη. Η απουσία της αισθητή. Θα μας λείψει η καλοσύνη της, ο αυθορμητισμός της, η αποφασιστικότητά της, η αγάπη της προς το συνάνθρωπό της , το χαμόγελό της … η αγάπη της για την Ελλάδα και την Κύπρο, η προσήλωσή της στις αρχές και αξίες του Ελληνισμού. Η Κύπρος έχασε μία αληθινή φίλη, συμπαραστάτη και συνοιδοπόρο. Αιωνία της η μνήμη», κατέληξε η κ. Σοφιανού.Τόσο η κ. Μπαλτά όσο και η κ. Σοφιανού, όπως και η Hellenic News of America, αγκάλιασαν και υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη το έργο της Νίκης Σιδέρη και του Ελληνικού Τμήματος του Ronald McDonald House, όπως με αγάπη έπραξαν και οι προκάτοχοί τους τα προηγούμενα χρόνια.
 
 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img