Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΦόρουμ ειδικών για τον σχεδιασμό και το "όραμα" της Αθήνας

Φόρουμ ειδικών για τον σχεδιασμό και το “όραμα” της Αθήνας

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Δημόσια συζήτηση με Έλληνες και ξένους ειδικούς για τον σχεδιασμό, τις προτεραιότητες και το «όραμα» της Αθήνας, πραγματοποιείται την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στην Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (Αναπήρων Πολέμου 9 αίθουσα Cotsen Hall).

Η εκδήλωση αποτελεί την πρώτη μιας σειράς συναντήσεων για το ζήτημα της Αθήνας, με πρωτοβουλία του ιδρύματος Schwarz και συνδιοργανώτρια την Γεννάδειο Βιβλιοθήκη. Πρόκειται για ένα φόρουμ ανταλλαγών απόψεων με ενημερωτικό χαρακτήρα αλλά και με στοιχεία προβληματισμού για το τι σχεδιάζεται και υλοποιείται σήμερα στην Αθήνα, εξηγούν οι διοργανωτές για τις συναντήσεις ATHENS MEETINGS 2022.

Ζητήματα που θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες ομιλητές είναι αν υπάρχει μια γενικότερη αντίληψη για τις προτεραιότητες, την εικόνα, την οργάνωση και τη λειτουργία της πρωτεύουσας σε, ας πούμε, 10-20 χρόνια από σήμερα. «Αν η αντίληψη αυτή συνδέεται με την αξιοποίηση του πρόσφατου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, και αν προχωρεί η εξειδίκευση του τελευταίου σε επιμέρους μελέτες, συγχρονισμένες με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν. Το τελικό ερώτημα έχει διατυπωθεί πολλές φορές στο παρελθόν: υπάρχει μια συνεκτική ιδέα, ένα μεσοπρόθεσμης διάρκειας ”όραμα για την Αθήνα” ως πολεοδομική αλλά και οικονομική οντότητα/πρωτεύουσα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου;».

Στην πρώτη δημόσια συζήτηση συμμετέχουν οι:
-Γιώργος Λιάλιος, δημοσιογράφος, εφημερίδα «Καθημερινή» με θέμα «Ο κατακερματισμός του σχεδιασμού: από την οικονομική κρίση στο Ταμείο Ανάκαμψης»
   -Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ, «Ο ρόλος της Δημόσιας Περιουσίας στη δημιουργία δημόσιου χώρου»
   -Ευθύμιος Μπακογιάννης, επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ, γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ, «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής 2030. Στρατηγικές επιλογές για μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη»
   -Δημήτρης Πούλιος, αρχιτέκτων-πολεοδόμος, Γραφείο Θύμιος Παπαγιάννης και Συνεργάτες «Αθήνα, “ατελής” πόλη. Σχεδιασμός και Διακυβέρνηση για μια συνεκτική και ανθεκτική μεσογειακή πρωτεύουσα».
   -Μάρω Ευαγγελίδου, αρχιτέκτων, πολεοδόμος/χωροτάκτης, πρόεδρος Συμβουλίου Θεσμικού Πλαισίου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΣΘΕΠ/ΕΛΛΕΤ) «Έλλειμμα διακυβέρνησης στην προώθηση ολοκληρωμένων πολεοδομικών παρεμβάσεων στην Αθήνα»
   -Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων «Το όραμα μου για την Αθήνα». Συντονίζει ο Ανδρέας Γιακουμακάτος, καθηγητής Αρχιτεκτονικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας που θα διανεμηθούν μία ώρα πριν την έναρξη και επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (6μηνης ισχύος).

Thanks for reading Hellenic News of America

Τέλος, η συζήτηση θα προβάλλεται ζωντανά στο Youtube στα ελληνικά, με ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά και το Facebook.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img