Tuesday, April 30, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek«All you want is Greece» - Ημερίδα για την ελληνική οικονομία και...

«All you want is Greece» – Ημερίδα για την ελληνική οικονομία και ταξίδι στην Ελλάδα από την Ένωση Γυναικών Επαγγελματιών

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 Εκδήλωση στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης για την Financial Women’s Association (FWA) με τη συνεργασία του HACC.

Του Φώτη Καλιαμπάκου- Special to the Hellenic News of America.

Πριν από πενήντα χρόνια οχτώ καταξιωμένες επαγγελματικά στο χώρο τους γυναίκες επιχείρησαν να ενταχθούν στην ένωση επαγγελματιών του χώρου τους και συνάντησαν την αντίδραση του τότε ανδροκρατούμενου χώρου. Αποφάσισαν λοιπόν να ιδρύσουν οι ίδιες μία ένωση μόνο για γυναίκες. Έτσι ιδρύθηκε το 1956 η Financial Women’s Association (FWA) η οποία εν τω μεταξύ έχει 800 μέλη σε όλο τον κόσμο, με στόχο την επαγγελματική ανάπτυξη και πρόοδο όλων των γυναικών μέσω της εκπαίδευσης, της καθοδήγησης, των υποτροφιών, της δικτύωσης και των συμμαχιών σε όλη την οικονομική κοινότητα.

Πολλά από τα εξέχοντα αλλά και ηγετικά μέλη της Ένωσης είναι καταξιωμένες στο χώρο τους γυναίκες ελληνικής καταγωγής από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, κυρίως του χρηματοπιστωτικού τομέα. Η ένωση οργανώνει για τα μέλη της ταξίδια με πολλαπλό χαρακτήρα. Πέραν από τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ τους τα μέλη έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες χώρες, να εμβαθύνουν τη γνώση τους σε αυτές και να βρουν νέες ευκαιρίες για επενδύσεις και συνεργασίες. Φέτος, για πρώτη φορά, ο προορισμός αυτού του ταξιδιού θα είναι η Ελλάδα. Η επιλογή ασφαλώς δεν είναι τυχαία, αφού σχετίζεται με τις, σύμφωνα με τους διεθνείς οίκους, θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην αποκαλούμενη επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P) τον περασμένο Οκτώβριο.

Με αφορμή και με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κυρίας Μαίρης Βαξεβανίδου, οργανώθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη μια εκδήλωση που είχε σκοπό να τιμήσει την Ένωση για την πολύχρονη προσφορά της, να παρουσιάσει στα μέλη της την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό αλλά και να τα ενημερώσει για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνική οικονομίας. Έτσι οι ομιλητές προέρχονταν από διαφορετικούς χώρους. Το ενδιαφέρον για την εκδήλωση ήταν μεγάλο και οι αίθουσα γέμισε ασφυκτικά, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν καν οι διαθέσιμες θέσεις.

Thanks for reading Hellenic News of America
ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ιστορία της Ένωσης την οποία και ο ίδιος πρόσφατα γνώρισε. Αναφέρθηκε στην έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση και στην Ελλάδα ως την κατεξοχήν Success Story ων τελευταίων ετών ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και τις ομορφιές της Ελλάδας εν όψει του ταξιδιού της FWA και έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη της Αττικής με αφορμή το μεγάλο έργο του Ελληνικού και το χαρακτήρα βιωσιμότητας και ανάπτυξης φιλικής προς το περιβάλλον αλλά και την αισθητική που θέλουν να ενσωματώσουν τα νέα έργα τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κυρία Ευτυχία Πυλαρινού-Piper, αντιπρόεδρος της Apple Group, με την ιδιότητά της ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου (HACC). Αξίζει να σημειωθεί, στο πνεύμα της εκδήλωσης ότι η κυρία Πυλαρινού ήταν η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα, η οποία τοποθετήθηκε, τη δεκαετία του 1990 στην ηγεσία μιας τράπεζας.

Η πρόεδρος της Financial Women’s Association (FWA) Annette Stewart αναφέρθηκε στην ιστορία της Ένωσης και δήλωσε ενθουσιασμένη για την προοπτική του ταξιδιού στην Ελλάδα. Παράλληλα εκθείασε την Ελλάδα για τα επιτεύγματα των τελευταίων ετών και την έξοδο από την κρίση καθώς και τη μεγάλη αντοχή του ελληνικού λαού καθ’ όλη της διάρκεια της ιστορικής του διαδρομής. Η Annette Stewart κάλεσε στο βήμα για σύντομη παρέμβαση και την Αναστασία Μπουκουβάλα, μέλος της Ένωσης, η οποία παρουσίασε στους παρευρισκόμενους και ορισμένες λεπτομέρειες του ταξιδιού καθώς και τις συναντήσεις που αυτό θα περιλαμβάνει με επαγγελματικές ενώσεις, φορείς αλλά και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Νίκος Θωμόπουλος ανέλαβε να κάνει μια σύντομη παρουσίαση των πρόσφατων θετικών εξελίξεων αλλά και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας. Με συνεκτικό τρόπο και τη χρήση οικονομικών δεδομένων ο κύριος Θωμόπουλος παρουσίασε την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια μέσα από την οικονομική κρίση, την πανδημία και τις γεωπολιτικές αναταράξεις, προς την ανάπτυξη και τις ξένες επενδύσεις.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν δύο διακεκριμένοι εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης ή James Χριστόπουλος διακεκριμένο στέλεχος της CVC Capital Partners αναφέρθηκε στην εμπειρία της εταιρίας στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ! Ο κύριος Χριστόπουλος αναφέρθηκε σε μια σειρά θετικών ως προς το επιχειρηματικό κλίμα εξελίξεων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια που κατέστησαν μεταξύ άλλων εφικτές αυτές τις μεγάλες επενδύσεις της εταιρίας του, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μία ακόμα σημαντική κατά τη γνώμη του μεταρρύθμιση, η οποία θα πρέπει να επιταχυνθεί. Πρόκειται για την μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης.

Ο κύριος Χριστόπουλος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους τομείς στους οποίους έχει επενδύσει η CVC Capital Partners και τις προοπτικές τους. Η εταιρία έχει επικεντρωθεί κυρίως σε δύο μεγάλους τομείς, πρώτον αυτόν της υγείας και στην ανάπτυξη του δικτύου 5G για να μείνει η Ελλάδα στην πρωτοπορία των τεχνολογικών δικτύων και των υποδομών. Παράλληλα αναφέρθηκε στην επένδυση στην γνωστή πλατφόρμα, με το περίεργο όνομα όπως χαρακτηριστικά είπε, skroutz.gr, tο οποίο είχε ιδρυθεί ως διαδικτυακή πλατφόρμα σύγκρισης τιμών από τρεις πρωτοπόρους Έλληνες με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τείνει να εξελιχθεί, δεδομένης και της επένδυσης της CVC στο ελληνικό Άμαζον, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Χριστόπουλος.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Ο Michael Gatzonis, ιδρυτής και πρόεδρος της NYATH Group ανάλαβε την παρουσίαση ενός από τους πιο πολλά υποσχόμενους τομείς της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, αυτού των ακινήτων και μίλησε με λεπτομέρειες για το τοπίο στην ελληνική αγορά ακινήτων, το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών και τις προοπτικές λέγοντας ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιο άλλο μέρος σαν την Ελλάδα όσον αφορά τις επενδύσεις ακινήτων. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση πρόσφατα αύξησε το όριο απόκτησης της λεγόμενης «Χρυσής Βίζας» από τις 250.000 σε 500.000 χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για το πρόγραμμα που δίνει στους επενδυτές που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα το δικαίωμα να μείνουν και να εργαστούν στη χώρα και ως εκ τούτου σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ένωση. Το πρόγραμμα ήταν τόσο δημοφιλές που σε συνδυασμό με τις επίσης αυξανόμενες επενδύσεις ακινήτων καθώς και την έκρηξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης (AirBNB) εκτόξευσε τις τιμές αλλά και μείωσε δραματικά της διαθεσιμότητα των ακινήτων στην Ελλάδα, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους ίδιους τους Έλληνες που δυσκολεύονται να βρουν κατοικία με λογικά ενοίκια με το θέμα να αφορά τόσο τις οικογένειες όσο και τις ευαίσθητες ομάδες, όπως οι φοιτητές. Η αύξηση του ορίου χορήγησης της βίζας είναι μια από τις πρωτοβουλίες που προσπαθούν να λειτουργήσουν ανακουφιστικά στο θέμα αυτό. Σε κάθε περίπτωση όπως τόνισε ο κύριος Gatzonis όσον αφορά τους επενδυτές ακινήτων: “There’s no other place to be”!

Στα πλαίσια της ενημέρωση των μελών της Financial Women’s Association (FWA) για το επερχόμενο ταξίδι τους στην Ελλάδα αλλά και για μια σειρά εξαιρετικών δράσεων στην Ελλάδα στον τομέα του σύγχρονου, βιώσιμου και περιβαλλοντολογικά ευαίσθητου τουρισμού, η κυρία Φαίη Γεωργούση, από το γραφείου του ΕΟΤ στην Νέα Υόρκη έκανε την πιο γοητευτική παρουσίαση τα βραδιάς που συνοδευόταν από μαγευτικές εικόνες της Ελλάδας, που γέμισαν με ελληνικό φως τη συννεφιασμένη βραδιά στο Μανχάταν. Η κυρία Γεωργούση, ομογενής και η ίδια, με μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα είναι βαθιά γνώστης των θεμάτων του τουρισμού και έχει προσφέρει πολλά στο Γραφείο του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη όπου εργάζεται για 35 συναπτά έτη, αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο τη συνέχεια και τη μνήμη του οργανισμού στις ΗΠΑ, αφού οι περισσότεροι άλλοι υπάλληλοι που εργάζονται εκεί είναι αποσπασμένοι από την Ελλάδα και δεν μένουν περισσότερο από μερικά χρόνια. Μετά το εισαγωγικό βίντεο με το διαφημιστικό του ΕΟΤ που σκόρπισε χαμόγελα στην αίθουσα με τον έξυπνο τρόπο που παρουσίαζε ένα ταξίδι στην Ελλάδα ως «πανάκεια» για την κούραση, τη ρουτίνα και όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας καταλήγοντας στο “All you want is Greece”, η κυρία Γεωργούση αναφέρθηκε σε μια σειρά πρωτοπόρες δράσεις στην Ελλάδα. Παρών στην εκδήλωση ασφαλώς προϊστάμενος του γραφείου του ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά Κωνσταντίνος Χαροκόπος.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν τα προγράμματα φιλικής προς το περιβάλλον χρήσης ιστιοπλοϊκών και άλλων μικρών σκαφών στην Αστυπάλαια και τη Λευκάδα, με την προστασία της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα στη δεύτερη να κερδίζει την προσοχή. Η Τήλος πρωτοπορεί στην προσπάθεια να έχει όλη της την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, ενώ η Πάρος προσπαθεί να μηδενίσει τη χρήση πλαστικού. Στη Φολέγανδρο η αντίστοιχη πρωτοβουλία για τη μείωση του πλαστικού προέρχεται από τις γυναικείες οργανώσεις. Στους Λειψούς επιχειρείται η χρήση φωτισμού με φωτοβολταϊκά με τους λαμπτήρες να είναι συνδεδεμένοι με αισθητήρες, ώστε να σβήνουν όταν δεν βρίσκονται άνθρωποι στην περιοχή. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες για τη χρήση τεχνολογίας αιχμής για την προστασία του περιβάλλοντος έχουν αναληφθεί, στην εδώ και πολλά χρόνια πρωτοπόρα στον τομέα αυτό πόλη των Τρικάλων. Τέλος αξιοσημείωτη είναι η πρωτοβουλία για την εύκολη πρόσβαση στις παραλίες ή καλύτερα στο κατευθείαν στο νερό για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η Νάνσυ Παπαϊωάννου, από την ALMA BANK αλλά και το HACC, η Όλγα Μπορνόζη από το Capital Link, η διακεκριμένη στο χώρο των ακινήτων Ειρήνη Σαρρή μεταξύ πολλών άλλων διακεκριμένων ομογενών. Μια άλλη διακεκριμένη στο χώρο της γαστρονομίας αλλά και των ΜΜΕ Ελληνίδα, αφού παρουσιάζει μια εξαιρετικά επιταχυμένη εκπομπή ελληνικής γαστρονομίας – “The Life of Loi” στη δημόσια Αμερικανική τηλεόραση (PBS-Channel 13), η σεφ Μαρία Λόη προσέφερε τους εκλεκτούς μεζέδες και το κρασί της βραδιάς. Υψηλό επίσης το ενδιαφέρον των ομογενειακών μέσων. Μετά το τέλος της βραδιάς οι προσκεκλημένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη μέρα στην ημερίδα της Ένωσης και του HACC για την ελληνική οικονομία ενώ αναμένονται μέχρι και τις 8 Μαΐου οπότε και λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος να εξαντληθούν και οι διαθέσιμες θέσεις για το ταξίδι, το οποίο θα περιλαμβάνει εκτός από την Αθήνα και μερικές μέρες σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, τη μαγευτική Σαντορίνη.

Σε δηλώσεις της στην Hellenic News of America η κυρία Ευτυχία Πυλαρινού- Piper ευχαρίστησε και πάλι την κυρία Μαίρη Βαξεβανίδου που είχε την πρωτοβουλία και οργάνωσε την εκδήλωση καθώς και τον κύριο Κωνσταντίνου για τη φιλοξενία του. Παράλληλα αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο της εκδήλωσης, ιδιαίτερα στην παρουσία του κυρίου Χριστόπουλου από τον επενδυτικό κολοσσό της και του κυρίου Gatzonis από τον πολύ σημαντικό τομέα των ακινήτων, ενώ ξεχώρισε την ομιλία της κυρίας Φαίης από τον ΕΟΤ τόσο για τον ενθουσιασμός της όσο και για τις πολλές πληροφορίες που παρείχε για μια σειρά πρωτοβουλίες, που είναι όπως είπε εξαιρετικές και δεν είναι ευρέως γνωστές όπως τους αξίζει ακόμα και σε αυτούς που επισκέπτονται συχνά την Ελλάδα.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img