Είμαστε αυτό που επαναλαμβανόμενα κάνουμε. Έτσι, η τελειότητα δεν είναι μια ενέργεια, αλλά μιά συνήθεια.

Είμαστε αυτό που επαναλαμβανόμενα κάνουμε. Έτσι, η τελειότητα δεν είναι μια ενέργεια, αλλά μιά συνήθεια.

 

Αριστοτέλης (384-322 πΧ), Έλληνας φιλόσοφος και επιστήµονας γεννήθηκε στα Στάγειρα, στη Βόρεια Ελλάδα. Εντάχθηκε στην Ακαδηµία του Πλάτωνα στην Αθήνα και παρέµεινε εκεί µέχρι την ηλικία των 37. Τα συγγράµµατά του καλύπτουν πολλά θέµατα, περιλαµβανοµένων φυσικής, βιολογίας, ζωολογίας, µεταφυσικής, λογικής, ηθικής, αισθητικής, ποίησης, θεάτρου, µουσικής, ρητορικής, γλωσσολογίας, πολιτικής και κυβερνητικής – και αποτελούν το πρώτο ολοκληρωµένο σύστηµα της δυτικής φιλοσοφίας.

Λίγο µετά αφού πέθανε ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης έφυγε από την Αθήνα και δίδαξε το Μέγα Αλέξανδρο. Αυτό έδωσε στον Αριστοτέλη πολλές ευκαιρίες και µια αφθονία προµηθειών. Ίδρυσε µια βιβλιοθήκη στο Λύκειο που βοήθησε στην παραγωγή πολλών εκ των εκατοντάδων βιβλίων του.

Τα έργα του περιλαµβάνουν την πρώτη γνωστή επίσηµη µελέτη της λογικής, η οποία ενσωµατώθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στη σύγχρονη τυπική λογική. Όλες οι πτυχές της φιλοσοφίας του Αριστοτέλη εξακολουθούν να είναι σήµερα το αντικείµενο ενεργούς ακαδηµαϊκής µελέτης. Αν και ο Αριστοτέλης έγραψε πολλές κοµψές πραγµατείες και διαλόγους – ο Κικέρων περιγράφει το λογοτεχνικό ύφος του ως “ένα χρυσό ποτάµι” – θεωρείται ότι µόνο το ένα τρίτο περίπου του πρωτότυπου έργου του έχει διασωθεί.