Μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Κ. Μπέγκα,                                                 για την εφημερίδα Hellenic News of America  

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Ως Δήμαρχος της ιστορικής πρωτεύουσας της Ηπείρου, του μεγάλου και διευρυμένου πλέον Δήμου Ιωαννιτών, με μεγάλη συγκίνηση επικοινωνώ μαζί σας για πρώτη φορά, μέσα από την ευκαιρία που μας δίνει η εφημερίδα Hellenic News of America, η οποία κλείνει φέτος 30 χρόνια ζωής.

Η πατρίδα μας, η Ελλάδα, ο τόπος μας, η Ήπειρος και τα Γιάννενα, περνάνε τα τελευταία χρόνια μεγάλες δυσκολίες. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από δυσκολίες. Είναι αυτές που οδήγησαν τα βήματα σας στο δρόμο της ξενιτιάς.

Η ιστορία της Ηπείρου είναι μια ιστορία σκληρή σαν την πέτρα που κυριαρχεί στο τοπίο της. Αλλά ταυτόχρονα είναι μια ιστορία δύναμης και αντοχής, κόντρα στις αντιξοότητες των καιρών. Σαν τη δύναμη που δείξατε όλοι εσείς για να στεριώσετε και να δημιουργήσετε σε έναν ξένο τόπο. Γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος και βέβαιος πως παρά τις δυσκολίες που ζούμε, έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε για να ζήσουμε καλύτερες μέρες.

 

Αγαπητοί συμπατριώτες,

 

Ξέρω ότι η φλόγα της πατρίδας «καίει» στις καρδιές σας και την μεταλαμπαδεύετε και στα παιδιά σας. Επιτρέψτε μου με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, να απευθυνθώ κυρίως στα νέα παιδιά και να τους ζητήσω να διατηρήσουν ως «κόρην οφθαλμού» τη γλώσσα, τις μνήμες από τις αφηγήσεις των παλιότερων, τα ήθη και τα έθιμα, τον πολιτισμό μας, τη μουσική, το χορό και τα τραγούδια μας.

 

Αυτή είναι η ταυτότητα σας. Αυτή είναι η αφετηρία σας. Κρατήστε την ζωντανή στην καρδιά σας!

Όσο για εμάς πίσω στην πατρίδα, ελπίζουμε να σας έχουμε δίπλα μας ως αρωγούς σε τομείς που μπορείτε να συνεισφέρετε με την επιστημονική σας κατάρτιση και γνώμονα πάντα την αγάπη σας για την Ελλάδα.

 

Με αγάπη και εκτίμηση

 

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών,

Θωμάς Κ. Μπέγκας