Tuesday, March 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΠιερ Γκραμένια: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας

Πιερ Γκραμένια: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

H ελληνική οικονομία έκανε σημαντική πρόοδο την τελευταία δεκαετία, η οποία συνεχίσθηκε και κατά τη διάρκεια της πανδημικής και της ενεργειακής κρίσης, δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Πιερ Γκραμένια μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στις χώρες – μέλη του ESM.

H πρόοδος αυτή, είπε, σημειώθηκε, επειδή η ελληνική οικονομία είναι σήμερα καλύτερα προετοιμασμένη διαρθρωτικά για να αντιμετωπίσει αβεβαιότητες σε σχέση με το παρελθόν, χάρη στις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα περασμένα χρόνια.

«Θα ήθελα να αρχίσω, συγχαίροντας την ελληνική κυβέρνηση, τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα εσάς Χρήστο, για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της οικονομίας σας, για τα οποία μας ενημερώσατε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Eurogroup, τις οποίες παρακολούθησα με τη νέα μου ιδιότητα», σημείωσε ο κ. Γκραμένια στην αρχή των δηλώσεων του.

Ο επικεφαλής του ESM τόνισε ότι «πρέπει να μείνουμε σε εγρήγορση». «Η διαφύλαξη των ισχυρών κερδών του παρελθόντος, η διατήρηση της δημοσιονομικής πολιτικής σε μία βιώσιμη πορεία και η εμμονή στις μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία να ευημερήσει», είπε, προσθέτοντας ότι όλα αυτά είναι επίσης αναγκαία για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Ο ESM, πρόσθεσε, είναι μακροχρόνιος εταίρος της Ελλάδας που συμμερίζεται τον στόχο της χώρας να υπάρξει ευημερία για όλους τους Ελληνες, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και βοηθώντας την οικονομία να εκσυγχρονισθεί και να αναπτυχθεί.

Thanks for reading Hellenic News of America

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img