Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣΥΝΕΝΤΕΞΥΗ: ΘΩΜΑΣ ΚΡΑΣΩΝΗΣ - Ένας Έλληνας που χτυπά την πόρτα του USA...

ΣΥΝΕΝΤΕΞΥΗ: ΘΩΜΑΣ ΚΡΑΣΩΝΗΣ – Ένας Έλληνας που χτυπά την πόρτα του USA Nascar!

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Έχετε ποτέ σκεφθεί το ενδεχόμενο πώς θα ήταν να δούμε έναν Έλληνα οδηγό να συμμετέχει στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα του Nascar; Το ερώτημα μπορεί να μην είναι τόσο ρητορικό, όσο φαντάζει και σε αυτό υπεύθυνος για να μας απαντήσει είναι ο Θωμάς Κρασώνης!

Ένας 21χρονος Έλληνας οδηγός αγώνων αυτοκινήτου, που αυτή τη στιγμή διαπρέπει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Nascar και έχει ένα μεγάλο στόχο: να γίνει ο πρώτος Έλληνας οδηγός στο USA Nascar!

Το οτι ο Θωμάς έχει μεγάλο ταλέντο δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς μόνο, αλλά το αναγνωρίζουν και οι ειδικοί. Και όταν, μεταξύ αυτών των ειδικών, είναι ο team mate του Θωμά και πρώην Πρωταθλητής της Formula 1 Ζακ Βιλνέβ και ο πρώην οδηγός της Formula 1 Alex Caffi, τότε αυτό λέει πολλά!

Ο Θωμάς μίλησε στην Hellenic News of America, για το δικό του American Dream, που αφορά το Motorsport, τον μεγάλο στόχο του, το USA Nascar!

Η συνέντευξη

Thanks for reading Hellenic News of America

ΕΡ: Ένας Έλληνας που κάνει διεθνή καριέρα στο Motorsport. Πόσο είναι εφικτό αυτό;

Είναι αρκετά δύσκολο, αλλά εφικτό. Αγαπημένο μου ρητό είναι πως “αν μπορείς να το ονειρευτείς, τότε μπορείς και να το κάνεις”. Είναι, όμως, όπως είπα, αρκετά δύσκολο, καθώς ο χώρος του motorsport διεθνώς είναι πολύ δύσκολος και πολύ ανταγωνιστικός και αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με τα όσα γίνονται στην Ελλάδα, που είμαστε ακόμη σε ερασιτεχνικό στάδιο. Το προσπαθούμε, όμως, καθημερινά και βάζοντας νέους στόχους και παλεύοντας να τους πραγματοποιήσουμε.

Μαζί με τον teammate του Θωμά, Ζακ Βιλνέβ, Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1

ΕΡ: Ξεκίνησες απο το kart, όπως σχεδόν οι πάντες στο motorsport. Πώς ήταν η πορεία του απο το kart μέχρι το θηρίο των Nascar;

Το kart είναι το σχολείο και ο τρόπος να ξεκινήσουν όλα. Προφανώς και δεν έχει καμία σχέση το kart με το Nascar, αλλά είναι η βάση των πάντων γιατί διδάσκει αγωνιστική οδήγηση και αγωνιστικό τρόπο σκέψης και λειτουργίας. Αφού είδαμε με την οικογένειά μου οτι έχω ταλέντο και οτι μπορώ να κάνω κάποιες επιτυχίες, επειδή αγαπούσα και αγαπώ πολύ το χώρο αυτό, είπαμε να το δούμε πιο επαγγελματικά. Έτσι ξεκίνησα να συμμετέχω σε αγώνες στο εξωτερικό, με στόχο τους αγώνες αυτοκινήτου και όχι την φόρμουλα.

Στη συνέχεια ήρθε το JSCC (Junior Saloon Car Championship) στην Αγγλία, όπου πραγματικά κατάλαβα πόσο έντονος είναι ο ανταγωνισμός στο εξωτερικό και στη συνέχεια είχα μια εξαιρετική εμπειρία συμμετέχοντας στο Mini Challenge της Ιταλίας, όπου τερμάτισα 4ος στο πρωτάθλημα.

Κάπου εκεί ήρθε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Nascar. Μιλάμε για το 2019, όταν είχα μια πολύ τιμητική πρόταση απο τον Alex Caffi (πρώην οδηγό της Formula 1) να συμμετέχω στην ομάδα του και να είμαι, μάλιστα, teammate με τον Ζακ Βιλνέβ, πρώην πρωταθλητή της Formula 1! Συνεχίζω και φέτος στο Euro Nascar, στην ίδια ομάδα, όπου παρά τις ατυχίες έχω καλές εμφανίσεις και φιλοδοξώ να διακριθώ και να τερματίσω στην 10άδα της γενικής κατάταξης.

ΕΡ: Το μεγαλύτερο όνειρό σου έχει σχέση με το Motorsport;

Ναι! Σπουδάζω, άλλωστε, και sport management στην Ολλανδία και θέλω να ασχοληθώ με το motorsport. Σε ο, τι αφορά τους αγώνες, θέλω πολύ να συμμετέχω στο USA Nascar! Να είμαι, νομίζω, ο πρώτος Έλληνας που θα το κάνει!

ΕΡ: Γιατί USA Nascar;

Γιατί είναι ένας μαγικός κόσμος. Κάτι το εντελώς διαφορετικό απ’ ότι γνωρίζουμε εδώ στην Ευρώπη και φυσικά ένας παράδεισος του motorsport. Φαντάζομαι την εμπειρία 200.000 οπαδών του σπορ και θέλω να τη ζήσω. Θα ήθελα πολύ να μου δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχω στο πρωτάθλημα αυτό. Νομίζω με την Ομογένεια δίπλα μου θα μπορέσουμε να δούμε ελληνική σημαία να κυματίζει στο USA Nascar! Το σίγουρο είναι οτι οδηγικά μπορούμε να σταθούμε και αυτό έχει τη δική του σημασία.

 

Ο Θωμάς διακρίθηκε και τη φετινή χρονιά πίσω απο το τιμόνι του Nascar αυτοκινήτου του

ΕΡ: Οδηγείς μόνος στην πίστα, αλλά απο πίσω τι υπάρχει;

Πολλοί νομίζουν οτι απλά μπαίνουμε και οδηγάμε, αλλά δεν είναι έτσι. Απο πίσω έχουμε μια ολόκληρη ομάδα. Έτσι και εγώ, λοιπόν, έχω την Alex Caffi Motorsport που την ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί έχει πιστέψει στο ταλέντο μου. Υπάρχει ομάδα επικοινωνίας, γυμναστής, μάνατζερ, προπονητές οδήγησης και φυσικά η οικογένειά μου, που έχει κάνει απίστευτες θυσίες για να τα καταφέρω. Τους ευχαριστώ όλους παρά πολύ γιατί με έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να το κάνουν!

ΕΡ: Η Ελλάδα βοηθάει τα παιδιά της που κάνουν διεθνή καριέρα στο Motorsport;

Όπως είπα και προηγουμένως τα πράγματα στην Ελλάδα είναι λίγο ερασιτεχνικά ακόμη. Υπάρχει μια καλή προσέγγιση στο θέμα που λέγεται motorsport, αλλά σίγουρα θέλει χρόνο ακόμη! Το βασικότερό μας πρόβλημα είναι η έλλειψη χορηγιών που οδηγεί και σε έλλειψη ευκαιριών διεθνώς. Το Motorsport και οι Έλληνες οδηγοί που είμαστε στο εξωτερικό χρειαζόμαστε περισσότερη στήριξη απο χορηγούς κυρίως. Γιατί μέσα απο την δική μας προσπάθεια προβάλλονται και εκείνοι. Όταν π.χ. τρέχεις στο Brands Hatch στην Αγγλία και έχει 300.000 κόσμο Tο τριήμερο και άλλους τόσους που βλέπουν τον αγώνα Live στο internet, τότε μιλάμε για ένα δυναμικό κοινό που μπορείς να διαφημιστείς.

ΕΡ. Θωμά σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και ελπίζουμε να πετύχεις τους στόχους σου σύντομα!

Σας ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και εύχομαι να καταφέρουμε να τα πούμε και απο κοντά σε πίστα της Αμερικής!

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img