Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ SIGMAPHARM LABORATORIES

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ SIGMAPHARM LABORATORIES

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

SigmaPharmstaffagiasmos

 

Του Δημήτρη Σουλτογιάννη

Μπένσαλεμ, Πεσυλβάνια—Η τελετή των εγκαινίων και του αγιασμού των κτιριακών εγκαταστάσεων της φαρμακοβιομηχανίας «Sigmapharm Laboratories», η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Ευαγγέλου ήταν λιτή και άκρως συγκινητική.

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Στην τελετή παραβρέθηκε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον της Νέας Ιρσέης, π. Βασίλειος Γκίκας, ο Δρ. Αναστάσιος Κασαπίδης, πεθερός του ιδρυτή, πρόεδρου του ΔΣ και διευθύνοντα συμβούλου, Δρ. Σπύρου Σπυρέα, καθώς και όλα τα στελέχη της.

Η «Sigmapharm Laboratories», ιδρύθηκε στις αρχές του 2005 και εγκαταστάθηκε στις ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδόν 150.000 τ.π. στο Μπενσάλεμ της Πενσιλβάνιας, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά προάστια της Φιλαδέλφειας και θεωρείται από τις νεότερες, γρήγορα αναδυόμενες και πολλά υποσχόμενες ιδιωτικές φαρμακευτικές εταιρείες της Αμερικής.

«Ο Θεός να ευλογεί τις εργασίες και το έργο σας. Οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και οι ιερείς είναι συνεργοί στο ίδιο έργο», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού. Στη συνέχεια, είπε ότι «ανεξάρτητα από τον Θεό στον οποίο πιστεύουμε πρέπει όλοι να έχουμε υπόψη μας ότι υπάρχει μια θεϊκή δύναμη που μας καθοδηγεί να κάνουμε το σωστό».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην προσφορά του Δρ. Σπύρου Σπυρέα στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον, της οποίας είναι πρόεδρος, στο Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο και στο Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ευχήθηκε, όπως ο Θεός πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις του.

Σε ένδειξη αναγνώρισης για την προσφορά στην Ομογένεια ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος του δώρισε δύο εικόνες και έναν εικονογραφημένο τόμο με τα Ορθόδοξα Μνημεία της Κωνσταντινούπολης. Εμφανώς συγκινημένος ο Δρ. Σπυρέας εξέφρασε την ικανοποίησή του και θεώρησε μεγάλη τιμή την επίσκεψη του Μητροπολίτη και, μεταξύ άλλων, είπε: «Η εταιρεία πέτυχε πολλά, αλλά η επίσκεψη του Μητροπολίτη θα πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις μας».

Στη συνέχεια, ξενάγησε τον Μητροπολίτη και τους δημοσιογράφους στα εργαστήρια όπου γίνονται οι έρευνες και η πιστοποίηση των προϊόντων, καθώς και στις εγκαταστάσεις όπου παράγονται τα φάρμακα.

Ο Μητροπολίτης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη, πολλά από τα οποία είναι κάτοχοι διδακτορικών διπλωμάτων και να μάθει περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο παράγονται τα φάρμακα. Ολα τα προϊόντα, τόσο τα δισκία, όσο και οι κάψουλες φέρουν το ελληνικό «Σ», το κεφαλαίο, το οποίο αποτελεί και το σύμβολο της εταιρείας του Δρ. Σπύρου Σπυρέα.

Αμέσως μετά την τελετή, ο Δρ. Σπυρέας προέβη σε δηλώσεις και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της εταιρείας. «Είμαι αρκετά χαρούμενος και συγκινημένος που σήμερα μπορέσαμε και κάναμε τα εγκαίνια και τον αγιασμό της εταιρείας. Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος μας τίμησε με την παρουσία του, επίσης ο π. Βασίλειος Γκίκας, ο πεθερός μου ο Αναστάσιος Κασαπίδης, καθώς και οι υπάλληλοι και τα στελέχη, τα οποία είναι σαν οικογένειά μου. Ευελπιστούμε ότι πλέον θα είμαστε πιο δημιουργικοί με τη βοήθεια του Θεού.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης δείξαμε τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό με τον οποίο παράγονται τα φάρμακα. Δείξαμε επίσης τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ανάπτυξη, η παραγωγή του φαρμάκου και ο έλεγχος. Επισκεφθήκαμε τα εργαστήρια και τα μηχανήματα με τα οποία παράγονται τα δισκία και η κάψουλες».

Αναφερόμενος στην «Sigmapharm Laboratories» τόνισε ότι «είναι μια νέα εταιρεία που ξεκίνησε προ τεσσάρων ετών εκ του μηδενός». «Χτίστηκε και συνεχίζει να χτίζεται. Είναι μια εταιρεία, η οποία στα τέσσερα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της κατάφερε να πάρει την πρώτη Patent Challenge – Paragraph 4 και την έγκριση από το FDA του πρώτου γενόσημου (generic) φάρμακου εναντίον της Ηπατίτιδας Β και είναι το πρώτο generic που βγαίνει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Για μια νεοσύστατη εταιρεία είναι ρεκόρ και μάλιστα για το Βιβλίο Γκίνες. Υπάρχουν άλλες φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες μπορεί να έχουν και έναν αιώνα, αλλά δεν έχουν ούτε μία «Patent Challenge – Paragraph 4».

«Εχουμε και άλλα προϊόντα τα οποία είναι μοναδικά γενόσημα φάρμακα τα οποία παράγουμε. Τα προϊόντα που φτιάχνουμε και τα οποία θα ανακοινώσουμε στην ιστοσελίδα μας είναι προϊόντα, τα οποία θα ζήλευαν άλλες μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες. Σε λίγο καιρό, με τη βοήθεια του Θεού, θα μας ζηλεύει όλος ο κόσμος της φαρμακοβιομηχανίας. Η εταιρεία έχει εδραιωθεί και με την πάροδο του χρόνου γίνεται επικερδής».

Ο πεθερός του Δρ. Αναστάσιος Κασαπίδης παρακολουθούσε με συγκίνηση την τελετή και την ξενάγηση. Eξέφρασε την ικανοποίησή του για τα επιτεύγματα του γαμπρού του Δρ. Σπύρου Σπυρέα και της κόρης του Δρ. Αμαλίας Σπυρέα. Αναφερόμενος στους συνεργάτες του Δρ. Σπυρέα, είπε ότι «είναι η αφρόκρεμα» και ότι «πολλοί από αυτούς ήταν φοιτητές του». «Τους γνωρίζω όλους. Οταν ήταν φοιτητές έρχονταν στο σπίτι του Σπύρου, μελετούσαν μαζί και προετοίμαζαν τις διδακτορικές τους διατριβές. Οι θυσίες τους έπιασαν τόπο και σήμερα καμαρώνουμε και θαυμάζουμε τα έργα τους», κατέληξε ο Δρ. Κασαπίδης.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img