Thursday, April 25, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekFPower: Empowering Female Leaders of Greece

FPower: Empowering Female Leaders of Greece

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Τι είναι όμως το #FPower;

Το #FPower είναι μία κοινότητα που προωθεί το leadership για γυναίκες που βρίσκονται σε διάφορα στάδια της ζωής και καριέρας τους.

Αφορά φοιτήτριες και entry-level γυναίκες που αποσκοπούν σε μια ηγετική καριέρα και θέλουν να μάθουν περισσότερα για το leadership. Παράλληλα, απευθύνεται και σε mid-level επαγγελματίες που θέλουν να ανελιχθούν σε πιο ηγετικές θέσεις, αλλά και σε γυναίκες που βρίσκονται ήδη σε αυτές, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα (role models) για νεότερες γενιές, καθώς και πηγή έμπνευσης για την κοινότητα.

Our mission is to empower, educate, and motivate women in Greece from diverse backgrounds to reach leadership positions in different industries and become the new leader-role models for society.

Στο #FPower αναζητούμε γυναίκες που ενδιαφέρονται να αποτελέσουν μέρος της αλλαγής της εικόνας του leadership στην Ελλάδα μέσω των διάφορων δραστηριοτήτων που θα προσφέρουμε, όπως hackathons, meet-ups, events και σημαντικές συνεργασίες με οργανισμούς.

Γιατί ξεκινήσαμε το #FPower;

Γιατί θέλουμε να δούμε περισσότερες γυναίκες leaders γύρω μας. Ψάχνουμε για γυναίκες πρότυπα που με την εμπειρία, τη δύναμη και το θάρρος τους θα ενθαρρύνουν τα όνειρα και τους στόχους και άλλων γυναικών.

Γιατί έχουμε παρατηρήσει την έλλειψη ενημέρωσης και καθοδήγησης πάνω σε ζητήματα γυναικείου leadership -ιδιαίτερα στις νέες- καθώς και την ανάδειξη γυναικείων leadership role models.

Thanks for reading Hellenic News of America

Γιατί θέλουμε να αλλάξουμε την αντίληψη για το γυναικείο leadership στην Ελλάδα και να δημιουργήσουμε μια κοινότητα που θα προσφέρει τη δυνατότητα ανάδειξης νέων προτύπων.

Γιατί οι γυναίκες στην Ελλάδα αποτελούν μόνο 7.3% των Διοικητικών Συμβουλίων μεγάλων εισηγμένων εταιριών.

 

Ποιές είμαστε;

 

Ολγα Αζιλαζιάν
Μένω στην Αθήνα και εργάζομαι στην Microsoft Hellas, ως Digital Lead για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα. Παράλληλα, είμαι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του TEDx Academy (τα τελευταία αρκετά χρόνια), καθώς επίσης σπουδάζω στο ΟΠΑ International MBA.

Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, αναζητώντας μια «πηγή έμπνευσης» στο πανεπιστήμιο που δεν βρέθηκε. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε!

Δεν είχα συνειδητοποιήσει βέβαια ότι στα 22 μου ο “πρωταρχικός σπόρος” ξεκίνησε στην πρώτη μου δουλειά, που έτυχε να είναι στο IT Industry και με βοήθησε να παρατηρήσω κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες εργαζόμενους

Απ’ τη στιγμή εκείνη γνώριζα πάντα δυνατές γυναίκες, role models για εμένα και μέντορες σε όλες τις πτυχές της ζωής μου. Ο θαυμασμός μου και η «υποσυνείδητη» μίμηση με βοήθησε να βρω τον δικό μου δρόμο (ή να βρω τον τρόπο που μπορώ να φτιάξω τον δρόμο μου).

Σήμερα, μαζί με 2 αξιοθαύμαστες κυρίες, την Μαρία και την Ροσάννα, ξεκινάμε το FPower (Female Power) για το οποίο και θα δείτε εν καιρώ.

Καλή μας αρχή!

Μαρία Αρναουτάκη
Μεγάλωσα στην Κρήτη, σπούδασα στην Αθήνα και έκανα πρώτα μου βήματα στον χώρο του IT, μέσα από το startup οικοσύστημα και συγκεκριμένα τη nannuka.com: μια από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα ιδρυμένη αποκλειστικά από γυναίκες.

Αυτή τη στιγμή, μένω και εργάζομαι στο Δουβλίνο ως Product Manager στην ΤripAdvisor.

Mέσα από την προσωπική μου εμπειρία, συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό θα ήταν να έχω περισσότερες ευκαιρίες για υποστήριξη, καθοδήγηση και εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν την επαγγελματική μου πορεία, τις δυνατότητες και τις επιλογές μου.

Μέσα από το Fpower προσδοκώ να γίνει αυτό πραγματικότητα για όσο το δυνατόν περισσότερες νέες γυναίκες στην Ελλάδα.

Καλώς ήλθατε!

Ροσάννα Μόρτογλου
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασα International Business & European Affairs στο DEREE, The American College of Greece, καθώς και Διδασκαλία Χορού στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η ζωή με βρίσκει στη Νέα Υόρκη όπου δουλεύω από όταν τελείωσα τις σπουδές μου το 2015, και πλέον σε διοικητική θέση.

Είχα δύο πολύ δυναμικές γυναίκες-είδωλα μεγαλώνοντας, που πίστεψαν σε μένα και μου έδωσαν τη δύναμη που χρειαζόμουν για να θέτω και να κατακτάω μεγάλους και μακρινούς στόχους. Δύο γυναίκες που μου έδειξαν ότι τα πάντα είναι δυνατά.

Η μαμά μου μεγαλώνοντας με ρωτούσε πάντα:
-“Τι είμαστε Ροσάννα;”
-“Δυνατές γυναίκες!”, απαντούσα εγώ.

Για τις δυνατές γυναίκες λοιπόν!

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img