Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greek CommunityEventsTO  LIVE STREAMING ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

TO  LIVE STREAMING ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Στην δεκαετία του ’60 ο κόσμος διασκέδαζε με τις «πλάκες» βινυλίου, στα σπίτια και έκαναν γλέντια τρικούβερτα με συγγενείς και φίλους και γείτονες.  Στην δεκαετία του ’80 στήθηκε απέναντι στην τηλεόραση και έχασε κάθε διάθεση για γλέντι και διασκέδαση, εκτός και αν ξόδευε για να βγει έξω. Στην δεκαετία του 2000 κλείστηκε μέσα οριστικά και παραδόθηκε στην τηλεόραση.

Αρκεί άραγε μια εξέλιξη της τεχνολογίας για να αλλάξει ο τρόπος διασκέδασης αλλά και κοινωνικοποίησης των ανθρώπων; Η απάντηση είναι θετική  γιατί αυτό ήδη έχει συμβεί στο παρελθόν με την ανακάληψη των δίσκων βινυλίου, του ραδιοφώνου και βεβαίως της τηλεόρασης, που έκανε προσιτά τα καλλιτεχνικά έργα σε κάθε άνθρωπο, μέσα στο σπίτι του, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί και να ξοδέψει ενέργεια, χρόνο και χρήμα.

Η τηλεόραση ήταν καταλυτική στο θέμα αυτό, γιατί κατάφερε να προσφέρει ήχο και εικόνα μαζί, σε ένα σύνολο που όπως και ο κινηματογράφος, καταφέρνει να μαγέψει τον θεατή και να τον κάνει να νιώθει πως βρίσκεται μέσα στο κοινό που παρακολουθεί. Το μόνο πρόβλημα της είναι πως έχει «κινηματογραφοποιηθεί», δηλαδή προσφέρει το προϊόν της «κονσερβοποιημένο» ενώ λειτουργεί αυστηρά με κριτήρια οικονομικά, που έχουν σχέση με τα κέρδη κάθε καναλιού. Οι επιλογές που κάνει σήμερα η τηλεόραση έχουν καθαρά εμπορικό στόχο και γιαυτό δεν μεταδίδονται ενδιαφέροντα θεάματα και ακροάματα.

Εδώ, έρχεται το Internet και ειδικότερα η τεχνολογία του Live Streaming για να απελευθερώσει παραγωγούς, καλλιτέχνες και κοινό και να κάνει την επανάσταση στην διασκέδαση του κόσμου. Πρόκειται για την δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης ενός καλλιτεχνικού προγράμματος (μουσική, θέατρο, χορός κλπ.) στο Internet, όπου κάθε ενδιαφερόμενος έχει την δυνατότητα να το παρακολουθήσει, παίρνοντας υψηλής ποιότητας ψηφιακή εικόνα και ήχο στον υπολογιστή του (pc, laptop, tablet, smart phone) και από εκεί στην τηλεόραση του ή στον προβολέα του και μάλιστα όπου βρίσκεται κάθε φορά (σπίτι, εξοχή, ταξίδι κλπ.).

Στην περίπτωση αυτή, η απόφαση για το τι θα προβληθεί, είναι πλέον του παραγωγού του καλλιτεχνικού έργου και μετά του θεατή αν θέλει να το παρακολουθήσει. Δεν επιβάλλεται από κανέναν πλέον τι θα βλέπει ο κόσμος και πώς θα διασκεδάζει, όπως συμβαίνει σήμερα με την τηλεόραση κυρίως αλλά και το ραδιόφωνο.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η ζωντανή μετάδοση, από την άλλη μεριά, δίνει μια ξεχωριστή αίσθηση συμμετοχής αφού και ο καλλιτέχνης μπορεί να απευθυνθεί στον κόσμο που παρακολουθεί στο σπίτι του και έτσι να συμβεί μια εξαιρετικής ποιότητας επικοινωνία που μάλιστα μπορεί να είναι και αμφίδρομη, αν έχει προβλεφθεί να μπορεί ο θεατής να στείλει και μήνυμα στον καλλιτέχνη, κάτι που είναι πολύ εύκολο.

Ξεκινήσαμε !

Έτσι λοιπόν, στο άμεσο μέλλον, όλο και περισσότεροι παραγωγοί καλλιτεχνικών έργων θα επιλέξουν να το μεταδίδουν μέσω Live Streaming, έναντι ενός εισιτηρίου που μπορεί να πληρώνεται ηλεκτρονικά εύκολα και άμεσα, χωρίς επίσης μετακινήσεις και χάσιμο χρόνου και ενέργειας και να το προσφέρουν σε όλο τον κόσμο, στην κυριολεξία, σε όλο τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, ο θεατής που θέλει να παρακολουθήσει μια μουσική ή θεατρική παράσταση, από έναν κατάλογο διαθεσίμων μεταδόσεων, θα κάνει click στην παράσταση που θέλει, θα οδηγείται στην πληρωμή εισιτηρίου με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, θα πληρώνει και θα αποκτά έναν κωδικό, τον οποίον θα εισάγει στην σελίδα του site του παραγωγού και αμέσως θα συνδέεται ζωντανά με την μετάδοση.  Μαγικό !! Χωρίς μετακινήσεις και περιττά έξοδα, μέσα σε ένα λεπτό, ακόμη και κατά την διάρκεια της παράστασης !

Η διασκέδαση βρίσκει πάλι την θέση της στην ζωή των ανθρώπων, που λόγω κρίσης κυρίως, έχει κλειστεί στο σπίτι του, επειδή δεν μπορεί να αντέξει το κόστος μιας εξόδου.  Παράλληλα, η απόσταση από τον χώρο της παράστασης, είναι ένας αποτρεπτικός και απαγορευτικός παράγων, για όλους εκείνους που διαμένουν μακριά και τους είναι δύσκολο ή αδύνατο να μεταβούν στον χώρο.

Τώρα, ήρθε ο καιρός, ο καθένας να ανεβάσει το επίπεδο της διασκέδασης του με υψηλής ποιότητας μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, που θα διαλέξει ο ίδιος, μόνο με το έξοδο ενός εισιτηρίου, για να το απολαύσει μόνος ή μαζί με την παρέα του,  όπου και να βρίσκεται και μάλιστα ζωντανά, σαν να βρισκόταν εκεί, με την καλύτερη εικόνα και ήχο, από ότι να πήγαινε σε έναν μεγάλο χώρο, να καθόταν σε άβολη θέση, με φασαρία τριγύρω του και με όλη την ταλαιπωρία της μετακίνησης.

Δεν χρειάζεται δε να αναφέρουμε πως αυτή η δυνατότητα δεν αφορά μόνο τους  θεατές  στην Ελλάδα αλλά και εκείνους του απόδημου ελληνισμού που διαμένουν σε ξένες χώρες, αφού το Internet έχει καταργήσει τις αποστάσεις και καλύπτει όλο τον πλανήτη.

Ήδη οι ζωντανές μεταδόσεις μουσικών και θεατρικών παραστάσεων ξεκινάνε από τέλος Αυγούστου, από ελληνική εταιρία που υπόσχεται πολλά και που σύντομα θα κάνει μεγάλη ενημερωτική καμπάνια και από την οποία μπορείτε να πάρετε πληροφορίες. (www.spectago.com)

Καλώς ήρθε λοιπόν στην ζωή μας το Live Streaming και ας το αξιοποιήσουμε με σωστό τρόπο για να αναβαθμίσουμε την ζωή μας, που η κρίση κάνει τα πάντα για να μας την μαυρίσει.

Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img