spot_img
Saturday, August 31, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣυγκίνηση και ευγνωμοσύνη στο εορταστικό γκαλά για τα σαράντα χρόνια του Greek...

Συγκίνηση και ευγνωμοσύνη στο εορταστικό γκαλά για τα σαράντα χρόνια του Greek Children’s Fund

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Του Φώτη Καλιαμπάκου – Special to the Hellenic News of America

Με μια λαμπερή εκδήλωση στις πολυτελείς αίθουσες του Teaneck Marriot at Glenpointe το Greek Children’s Fund γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες και συγκινητικές φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες της ομογένειας, ένα ταμείο το οποίο βοηθά τα παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωπα με την επάρατο νόσο να έρθουν στην Νέα Υόρκη και να βρουν την κατάλληλη ιατρική βοήθεια σε αυτή τη μάχη.

Greek-Childrens-Fund-sam-matthews-1.8Δεν είναι εύκολο να φανταστεί κανείς που δεν έχει βρεθεί σε αυτή την κατάσταση πόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά και τις οικογένειές τους – παραλύει κανείς και μόνο στο άκουσμα της λέξης αυτής της ασθένειας ιδιαίτερα όταν αυτή αφορά παιδιά. Για την αρωγή σε αυτήν ακριβώς τη μάχη δημιουργήθηκε πριν από 40 χρόνια αυτή η οργάνωση, όταν μάλιστα η απόσταση που χώριζε την εξέλιξη της ιατρικής για την αντιμετώπιση της ασθένειας στις ΗΠΑ από τις άλλες χώρες και την Ελλάδα ήταν ίσως πολύ μεγαλύτερη από ότι είναι σήμερα και το να έρθει κανείς στη Νέα Υόρκη ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου. Το ταμείο έχει συγκεντρώσει και ταυτόχρονα δαπανήσει, προσφέροντας στις οικογένειες όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 10.000.000 δολάρια με τον στόχο να είναι πλέον τα 100 εκατομμύρια!

Greek-Childrens-Fund-sam-matthews-1.8Χιλιάδες οικογένειες έχουν βοηθηθεί ως και κάποια από αυτά τα παιδιά βρίσκονταν εκεί, μαζί με παιδιά των ενηλίκων πλέον ασθενών που χάρη στη βοήθεια του ταμείου μπόρεσαν να ξεπεράσουν την ασθένεια και να προχωρήσουν στη ζωή δημιουργώντας δικές του οικογένειες. Μία από αυτές στην πιο συγκινητική ομιλία της βραδιάς αναφέρθηκε με δάκρυα στα μάτια καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε στην προσωπική της ιστορία. Την ιστορία ενός παιδιού που ήρθε, χάρη στη βοήθεια του ταμείου στη Νέα Υόρκη, την περίοδο μάλιστα των εορτών με την αντίθεση της δικής της περιπέτειας στο εορταστικό κλίμα της φωτισμένης μεγαλούπολης να μένει χαραγμένη στη μνήμη της. Η περιπέτεια αυτή είχε αίσιο τέλος και ευγνώμων για τη βοήθεια του ταμείου το παιδί εκείνο μίλησε πλέον στην εκδήλωση παρουσία και του δικού της παιδιού για την ευγνωμοσύνη της και την ανάγκη υποστήριξης του έργου της οργάνωσης.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ο εν ενεργεία πρόεδρος της οργάνωσης  Σαμ Μάθιους ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους και για τις δωρεές τους και αναφέρθηκε με υπερηφάνεια στην ιστορία και το έργο της οργάνωσης, συνεπικουρούμενος στην παρουσίαση της βραδιάς από τα δύο του παιδιά, μια και η εκδήλωση είχε και ένα έντονο οικογενειακό χρώμα. Το ταμείο είχε ιδρύσει το 1983 ο πατέρας του Στάνλεϊ Μάθιους (1931-2023), ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε και το τελευταίο του μήνυμα για το μέλλον της οργάνωσης.

Thanks for reading Hellenic News of America

Greek-Childrens-Fund-sam-matthews-1.8Δύο συνοδοιπόροι του ιδρυτή, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν δίπλα του και προσέφεραν τον εαυτό τους στα παιδιά βραβεύτηκαν επίσης. Πρόκειται για την Ισμήνη Μιχαήλ και Μαρίνα Τσώτσου. Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν επίσης η Ειρήνη Κεχαγιά Δρακόπουλου και η Τίνα Ανάστος.

Έντονη η συγκίνηση στην αίθουσα και στην ομιλία του πατέρα ενός από τα παιδιά ο οποίος αφηγήθηκε τον αγώνα που έδωσε και πώς η οργάνωση τον βοήθησε να αντέξει την τρομακτική πίεση και να βγει μαζί με το παιδί του νικητής στη μάχη για τη ζωή.

Greek-Childrens-Fund-sam-matthews-1.8Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων διακεκριμένων ομογενών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, Δρ Πάνος Σταυριανίδης, ο εκδότης της Hellenic News of America, την οποία ο πρόεδρος του ταμείου ευχαρίστησε για την προσφορά της στους σκοπούς του ταμείου Paul Kotrotsios, εκπρόσωποι, της γνωστής για την μεγάλη της φιλανθρωπική δράση και βασική υποστηρικτή του ταμείου, οργάνωσης Ελλήνων εστιατόρων “PAN GREGORIAN”, ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης New Jersey κ. Γιώργος Σιαμπούλης και οι Δημήτρης Καφχίτσας και Νικόλαος Μπάρδης από το “PAN GREGORIAN” της Νέας Υόρκης.

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης εκπροσώπησε ο Πατήρ Νεκτάριος Κοτρότσιος.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img