Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣυνέντευξη του Δημήτρη Κανναβού στη Δέσποινα Δημότση

Συνέντευξη του Δημήτρη Κανναβού στη Δέσποινα Δημότση

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ο Δημήτρης Κανναβός είναι αρχισυντάκτης στην εταιρεία Radio Strimonika, Μέλος της Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων και Σχεδιασμού στην εταιρεία International Association of Cretan journalists, Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής στην εταιρεία International Association of Cretan journalists, Ιδρυτικό μέλος στην εταιρεία International Association of Cretan journalists, Μέλος στην εταιρεία Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού Και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης, Εκπρόσωπος Τύπου και Επικοινωνίας στην εταιρεία Πανελλήνιο Σωματείο Ασφαλείας Προσώπων Υποδομών Χρηματαποστολών Ο Οδυσσέας,Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής στην εταιρεία Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, CEO στην εταιρεία Hellenic Media Group Υπεύθυνου στρατηγικού σχεδιασμού Social media στην εταιρεία Olympiada for H2o.com, Διοικητικό στέλεχος και συνιδρυτής στο Ινστιτούτο διαχείρισης ανθρωπογενών & φυσικών καταστροφών ΚΟΙΝΣΕΠ.

ΔΔ: Σε γνωρίζουμε από τα ΜΜΕ και την συνεισφορά σου σε ότι αφορά τον εθελοντισμό αλλά και την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Πως αισθάνεσαι για όσα έχεις έως τώρα πετύχει;

ΔΚ: Ως εθελοντής ακτιβιστής ασχολούμαι από το 2007. Πιο παλιά δεν είχα το χρόνο να ασχοληθώ γιατί εργαζόμουν ως προσωπικό ασφαλείας. Εθελοντισμός για μένα είναι τρόπος ζωής καθώς θεωρώ ότι είμαστε «προστάτες «του αδυνάτου και είναι υποχρέωση όλων μας. Έχω περάσει από διάφορες εθελοντικές ομάδες, έχω πάρει μέρος στους εθελοντές διασώστες, στους αγανακτισμένους που εκεί ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Από το 2014 έφτιαξα μαζί με τον συνάδελφο και αδελφικό μου φίλο Δημήτρη Χριστοδουλόπουλο το εθελοντικό δημοσιογραφικό δίκτυο hellenic media group το είναι ένα Δημοσιογραφικό Δίκτυο Ενημέρωσης που αποτελείται από Εθελοντές, Δημοσιογράφους και Κυβερνογράφους (CyberJournalist). Το Δίκτυο μας ξεκίνησε από εθελοντές της Κίνησης Οργανικότητας Κοσμόπολις. Σκοπός μας είναι η προώθηση της πολιτιστικής εικόνας της χώρας μας, η καλλιέργεια του εθελοντισμού κι η προβολή και η ενίσχυση θετικών για την κοινωνία και τον κόσμο δράσεων εθελοντών κάθε είδους, ατομικά και συλλογικά. Στην Ελλάδα διοργανώνονται σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα και εθελοντικές δράσεις, τα οποία προβάλουμε και στηρίζουμε μέσω του δικτύου μας όπως: Βιβλίων, τροφίμων, ασφαλείας, μουσικής & ήχου, αθλητικές, κτλ. Σε αυτό το όμορφο ταξίδι είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε 170 συνεργασίες από διάφορους φορείς και να υποστηρίξουμε 230 χορηγίες επικοινωνίας μέχρι σήμερα. Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων ,το Ελληνικό τμήμα και η πρόεδρος Σάγια Τσαουσίδου στήριξε αυτή την προσπάθεια καθώς εκλέχτηκα δύο φορές στην Ένωση την πρώτη φορά στο πειθαρχικό συμβούλιο και τώρα στην Εξελεγκτική Επιτροπή που είναι μεγάλη τιμή για μένα. Επίσης Ο Γιώργος Μοσχοβίτης μου έκανε πρόταση να συμμετέχω στην ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ως συνιδρυτής της και ως Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής και Μέλος Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων .Θεωρώ ότι όταν είσαι ειλικρινής απέναντι σε κάποιους ανθρώπους και προσφέρεις όλα τα υπόλοιπα έρχονται. Επίσης είμαι εκπρόσωπος τύπου στο Πανελλήνιο Σωματείο Ασφαλείας Προσώπων Υποδομών Χρηματαποστολών Ο Οδυσσέας και Εκπρόσωπος τύπου της εθελοντικής ομάδας ΣΕΔΑΠ και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ομάδας τον Χρήστο Κοτσιράκη. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να προβάλλω την χώρα μας σε Διεθνή και Ελληνικά events!

ΔΔ: Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με τον εθελοντισμό; Πως ένιωσες και πως αυτό σε κέρδισε;

ΔΚ: Πρώτη επαφή ήταν ένα ατύχημα όταν είχα υπηρεσία που έγινε μπροστά μου όταν δούλευα ως ασφάλεια. Τότε είχα τελειώσει πρώτες βοήθειες και βοήθησα τον τραυματία. Είναι μοναδικό συναίσθημα το να βοηθάς ανθρώπους που έχουν προβλήματα κοινωνικά και εργασιακά ή ατυχήματα.

Thanks for reading Hellenic News of America

ΔΔ: Θα μπορούσε η Ελλάδα να πετύχει περισσότερα αν όλοι οι πολίτες βοηθούσαν όπως και όπου μπορούσαν;

ΔΚ: Πιστεύω πως ναι. Ο εθελοντισμός είναι μέσα στην καρδιά του Έλληνα. Χρειάζεται αφύπνιση μέσα στην καρδιά μας και είναι υποχρέωση όλων των πολιτών να εκπαιδευτούν ώστε να μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους και τους διπλανούς τους. Έτσι η κοινωνία μας θα είναι πιο ανθρώπινη και πιο δυνατή.

ΔΔ: Οι εθελοντές κάποιες φορές κάνουν όσα οφείλει να κάνει το κράτος και αυτό μοιάζει να είναι άδικο. Ποια είναι η γνώμη σου πάνω σ’ αυτό.

ΔΚ: Οι εθελοντές γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλά κενά στον κρατικό μηχανισμό και πολλές ελλείψεις. Το να επικουρείς είναι σημαντικό για την κοινωνία και την ψυχή του κάθε ανθρώπου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι εθελοντικές ομάδες κάνουν το καθήκον στην κοινωνία μας. Με ρωτάτε αν είναι άδικο σε κάποιο σημείο, είναι αλλά πρέπει να αφυπνιστούμε ως πολίτες και να εκπαιδευτούμε ώστε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία μας.

ΔΔ : Ποιο «κομμάτι» του εθελοντισμού είναι λίγο πίσω; Πυρασφάλεια, αλληλεγγύη, ανακύκλωση κτλ;

ΔΚ: Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι πίσω. Στην πυρασφάλεια εκπαιδευόμαστε από την πυροσβεστική, η αλληλεγγύη συνδυάζει τις εθελοντικές δράσεις και η ανακύκλωση είναι ένα κομμάτι που πρέπει όλοι οι πολίτες να αφυπνιστούμε πρώτα απ όλα για τον πλανήτη μας. Σεβόμαστε τον πλανήτη μας για να μας σεβαστεί και αυτός (όπως λέμε προσέχουμε για να έχουμε).

ΔΔ: Περιέγραψε μας μία δύσκολη μέρα και για ποιο λόγο σου έμεινε έντονα χαραγμένη στη μνήμη.

ΔΚ: Δύο προσωπικές στιγμές δύσκολες για μένα ήταν ο θάνατος των γονιών μου αλλά και η επίθεση των ματ στο Σύνταγμα. Μεγάλα γεγονότα με τους αγανακτισμένους ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για μένα και μεγάλο σχολείο μιας και δεν είχα έρθει ποτέ αντιμέτωπος σε τέτοια κατάσταση κρίσης μόνο σφαίρες έλειπαν, ήταν το απόλυτο χάος με εντολή της τότε κυβέρνησης χάθηκε η Δημοκρατία μας και είχαμε και πάρα πολλούς τραυματίες.

ΔΔ: Ποια χώρα θεωρείς πρότυπο σε ποιον τομέα και γιατί.

ΔΚ: Υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν πιο οργανωμένο εθελοντισμό από εμάς όπως Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία και Αμερική. Ο εθελοντής έχει μόρια στο βιογραφικό του κάτι που εδώ δυστυχώς δεν συμβαίνει. Πιστεύω ότι έχουμε ακόμη πολύ δουλειά για να φτάσουμε στο επίπεδο τους.

ΔΔ; Δώσε μία συμβουλή σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό αλλά δεν ξέρει από που να ξεκινήσει

ΔΚ: Μια συμβουλή; Να είναι άνθρωπος, να είναι σίγουρος ότι θέλει να ασχοληθεί γιατί θέλει χρόνο και χρήματα και να είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει σοβαρά συμβάντα. Να βοηθάει πάντα χωρίς ανταλλάγματα αυτή είναι η συμβουλή μου.

Πηγη ermionida magazine

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img