Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑνακοίνωση του HANC για την επίσημη αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από τον...

Ανακοίνωση του HANC για την επίσημη αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από τον πρόεδρο Μπάιντεν

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC) χαιρετίζει την επίσημη αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από τον πρόεδρο Μπάιντεν. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, στο τέλος μιας εκατονταετούς εκστρατείας για την αναγνώριση αυτού του τεράστιου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητος.  Η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας, του πρώτου τέτοιου είδους εγκλήματος για το οποίο χρησιμοποιήθηκε ο όρος «γενοκτονία» με την σημερινή του έννοια στο Διεθνές Δίκαιο, είχε αναγνωριστεί και από τα δύο Σώματα του Κογκρέσου, Βουλή και Γερουσία, τον Απρίλιο του 2019. Τότε στην πρώτη παράγραφο αυτής της αναγνώρισης από το Κογκρέσο υπήρχε μια αρχική μνεία/αναγνώριση τόσο των Ελληνικών Γενοκτονιών όσο και των Γενοκτονιών των υπόλοιπων Χριστιανικών κοινοτήτων από τους Τούρκους στις αρχές του 20ού αιώνα.  Η αρχική αυτή αναγνώριση επιτεύχθηκε χάρη στην συνεργασία του γραφείου του κόνγκρεσμαν Μπιλιράκη με αρκετούς ελληνοαμερικανικούς συλλόγους και οργανώσεις. Ανοίγει τώρα ο δρόμος για τη συνεργασία και πάλι όλων μας στην ΠΛΗΡΗ αναγνώριση των γενοκτονιών αυτών

Το Εθνικό Συμβούλιο υπό την ηγεσία του προέδρου του Βασίλη Ματαράγκα είναι έτοιμο για ανάληψη δράσης στο ζήτημα αυτό και στα λοιπά εθνικά θέματα.  Καλούμε την Ομογένεια να εργαστεί ενωμένη για την επίτευξη του στόχου αυτού που πλέον δείχνει πολύ προσιτός. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με καλή πίστη και θέληση σε όσους συλλόγους και οργανώσεις το θελήσουν.  Σε κάθε περίπτωση το Εθνικό Συμβούλιο σε προσεχή του συνεδρίαση θα εξετάσει το ζήτημα στις νέες του βάσεις και θα χαράξει πορεία δράσης.

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ.Γραμματέας

Β.Ματαράγκας                                          Δρ. Π. Μπαλτατζής

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img