Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Αλγερίας, διοργανώνουν την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece).
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του το ΕΒΕΑ, το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, 08.30 – 14.00 και διοργανώνεται στο πλαίσιο της 3ης Συνόδου της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Αλγερίας (Αθήνα, 19-20.1.2026).
Το φόρουμ αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των υποδομών, της ναυτιλίας, των μεταφορών, του τουρισμού, της αγροδιατροφής, της τεχνολογίας, της διαχείρισης υδάτινων πόρων και τον φαρμακευτικό κλάδο.
Όπως σημειώνεται: «Η αξιοσημείωτη δυναμική των οικονομιών Ελλάδας και Αλγερίας τα τελευταία χρόνια, δημιουργεί πλήθος επιχειρηματικών ευκαιριών, καθώς και δυνατότητες για περαιτέρω οικονομική συνεργασία, ενώ εντός του 2026 προγραμματίζονται δράσεις εξωστρέφειας με στόχο την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων».
To φόρουμ θα ολοκληρωθεί με ενότητα επιχειρηματικής δικτύωσης μεταξύ ελληνικών και αλγερινών επιχειρήσεων, με στόχο τη διερεύνηση ευκαιριών συνεργασίας και επιχειρηματικής ανάπτυξης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Please wait...