Το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ) εγκαινίασε τη νέα σειρά δράσεων «Ask the Expert», μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ουσιαστική διασύνδεση των επιχειρησιακών φορέων με νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις του ελληνικού οικοσυστήματος.
Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), η πρώτη δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με την υποστήριξη του ΓΕΕΘΑ.
Στο πλαίσιο αυτής της αδιαβάθμητης πρωτοβουλίας, νέες επιχειρήσεις, χωρίς προηγούμενη εμπειρία συνεργασίας με στρατιωτικούς φορείς, ενημερώθηκαν από επιτελείς του ΓΕΕΘΑ για τις προκλήσεις και τις επιχειρησιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό την ουσιαστική κατανόηση των αναγκών και περιορισμών του επιχειρησιακού χρήστη, επισημάνεται στην ανακοίνωση.
Η δράση του ΕΛΚΑΚ αποσκοπεί στην έγκαιρη γνωστοποίηση επιχειρησιακών απαιτήσεων, ώστε το οικοσύστημα να μπορεί να αναπτύσσει στοχευμένες και καινοτόμες λύσεις.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΚΑΚ, Παντελής Τζωρτζάκης, υπογράμμισε ότι «η προετοιμασία είναι το κλειδί».
Και πρόσθεσε «Όσο νωρίτερα μοιραζόμαστε τις ανάγκες μας με το οικοσύστημα, τόσο πιο γρήγορα και ποιοτικά θα ανταποκριθεί. Δεν μιλάμε απλώς για το επόμενο συμβόλαιο ή το επόμενο προϊόν, αλλά για τη διαμόρφωση του οικοσυστήματος του αύριο, ώστε να συλλαμβάνει καινοτόμες ιδέες και να σκέφτεται εγγενώς και αυτόματα με τρόπο που ευθυγραμμίζει τις αμυντικές με τις εμπορικές ανάγκες».
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΣΤ’ Κλάδου ΓΕΕΘΑ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΚΑΚ, υποστράτηγος Γεώργιος Πανούσης, τόνισε τη σημασία της υπεύθυνης εξωστρέφειας και της οικοδόμησης σχέσης εμπιστοσύνης με το οικοσύστημα καινοτομίας.
Το ΕΛΚΑΚ, με τη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ όπου απαιτείται, σχεδιάζει την επανάληψη παρόμοιων δράσεων στο μέλλον, με στόχο τη σταθερή γεφύρωση των πραγματικών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με το ελληνικό αμυντικό οικοσύστημα καινοτομίας, καταλήγει η ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Please wait...